Friday, September 24, 2010

kembali..

huh ! da bersawang belog aku nih !
malas betol nak jengah skang. kesiannye..
tp nak wat cmane.. aku tkde mood nak menulis.
eh, menaip.
mesti korg ghase rugi jea folo belog aku nih.
haiiii.. sabo jea la.

arini.. duk tepikir nak g mane
tengahari kang ade jemputan kenduri kawen
petangnye pulak ade open house kt Melaka
kazen aku si abg farid pun ade wat open house kt Shah Alam tp aku tk dpt nak gi..
sorry abg farid & kak ros..
sobssss !!

aku bosan sbnrnye..
tp aku tk tau ape yg aku bosankan..
leh cmtu ?

Thursday, June 3, 2010

The days at Kuantan..

Aku ngantokkkkkkkkkkkkkk!! wuwuwu.. tp tetibe aku mcm rajin. mmg mata aku ni sentap2 dh nak tertutup. ni gara2 mlm td aku tido tak lena. tah hape sbbnye aku asek terjaga je. agaknye terbawak2 emosi sblm tdo mlm td kot. hurmm.. aku nak cutiiiiiiiiiiiii!! tulun2! tak larat dah. tp nk cuti pegi berjalan2 bules? hahaha!! wekkss!

Cite psl cuti, aku telmbt lak nak hapdet tentang percutian aku ke Kuantan aritu. Dah sebulan dah pun.. hehe.. sempena nk memenuhi undangan kenduri kawen je tujuan utamanya. Tp dah alang2 tu, amik kesempatan nak makan angin skali. Lgpun aku pun tak penah bejalan2 kt sane. nasib baik ramai member2 fb kt sane. so, bleh jgk diorg tolong kitorg ape yg patut. Kitorg?? haishh.. lupe laks.. aku g sane ngan Nad. buat peneman tido. wakakaa!! *statement ala2 pasangan lesbian gitu*  takyahla korg pikir yg bkn2.. korg pun tawu aku ni baik.. kan kan kan? *gelis* :))

Kitorg stay kt Kuantan utk 3 hari 2 mlm je. Betolak dr Sban pg sabtu, 01hb tu.. smpai kuantan tengahari. Gamble je kitorg travel. bkn penah pegi pun tp pandu ikot signboard jela. hehe.. sampai sane, Azram & Azam guide kitorg ke Hotel Season Boutique. tempat kitorg nk stay utk 2 mlm tu. takdela mahal sgt pun, RM98 je utk 1 mlm. Jadi la.. lgpun utk tdo je.. aku rase byk mase akan abes di luar je. Takkan nak dtg sini pastu memerap dlm bilik kan? bkn aku dtg nak hanimun.. lalala..

  kt area lobby Hotel Season Boutique


nak gak posing.. kihkihkih..

Actually diorg sume ni br first time kitorg jumpe. Tp tak sangka diorg semua mmg fun! Happy je manjang. ok ler tu, xde la aku ngan Nad kekok sgt. Klu malu2, susah gak kan. hurmm.. lps check nama kat hotel, diorg bwk kitorg mkn kt Taman Gelora. Gerai mkn kt tepi pantai. Tempat yg diorg salu lepak kot. Kat situ jgk kitorg jumpe Izar, sorg lg membe fb. hehe.. Aku dah start sakit kepala, maklumla.. bkn leh kene panas.. tghr pulak tu. Pas mkn trus aku mintk diorg anta blk hotel. Nak rest n tido utk ilangkan sakit kepala aku tu. Janji utk keluar semula lepas maghrib. sampai bilik je aku terus zzzzZZzzZZZZZzzz... *selamat mlm.. :))

Mlm tu, Azram dan aweknye yg terchenta, Paei.. dtg menjemput kami. hahaha!! first destination, aku nk g shopping mall. bkn tujuan nk shopping pe pun, just nak cari wedding gift utk pengantin yg aku tak sempat nak beli. ha.. baru kelam kabut. dok pikir2 nak beli ape, aku decide nak cari lampu tido je. ala romentik2 gitu. cheh! pastu tetibe izar call pulak, mintak tlg belikan utk dier sekali. then abes mase kat situ je.. kuar dr Berjaya Mall tu, kitorg dibawa mkn kt satu steamboat house yg femes kat sane. Kat situ la tpt menunggu geng2 lain tiba. Pijoe, Hafiz, Jepiey n Nazri. Dup dap dup dap nak jmpe diorg. hahaha!! poyo.. :p

Pas mkn kitorg g karok. ecehceh.. mcm tak caye je diorg nak ajak kitorg gi tpt feberet kitorg tu. tp yg kurang bestnye, kitorg dpt small room. sbb sume room da penuh. itupun tepaksa Q. bersesak2 la kami yg seramai 7 org ni. hahaha!! tp tak kesahla. hantam saja. layan je karok wlupun sore agak2 sumbang.. hahaha!! dah kate suh sumbangkan sore kan? ngeeee... terkekeh2 gelak jela masing2.. yela.. ikut stail sorg2.. mcm2 ragam.. 


Esoknye, hari majlis kenduri cik ida ngan nasri. eh, bkn cik lg dah. skang dh jd puan ida.. hehehe.. hurmm.. mlm td janji ngan budak2 ni nak pi sama2. janji dlm pukul 12 gitu. tp aku musykil gak, leh ke diorg2 tu bgn awal? means sblm tghr? almaklumla.. blk dr karok tu pun dah cecah pukul 3 pg. tp aku ngan nad bersiap jela spt yg dijanjikan. kitorg takdela bgn lmbt sgt pun. sempat la turun breakfast hotel. hurmm.. tunggu punya tunggu, yg dinanti tak muncul2. bile call pun tak dapat. haishhhhhhh.. cmane ni? sorg2 aku call.. sume tak berjawab. end up, sorg je yg berjaya jwb call aku. sape lg klu bkn en hafiz kite. huhuhu.. aku tgk jam, dah dekat pukul 1. tetibe dpt msj dr jepiey, katenye dier tepaksa blk Kerteh.. on call.. so, dier da pegi kenduri tu dulu dgn hafiz. al-kisahnye.. tepaksela ade org tu g kenduri utk kali kedua aritu.. sib baik close relationship ngan family pengantin. miahaha!! tp malangnye, aku ngan nad x sempat nak merase lauk pauk kenduri, sbb da abes sementara nak tggu geng2 lain sampai. yg BESTnye pulak, ade org tu g kebas lauk pengantin. so, kirenye kitorg mkn nasik berlaukkan lauk pengantin la.. hahaha.. layannnnnnn... Papepun, selamat pengantin baru buat Ida dan Nasri. Semoga ikatan perkahwinan ini berkekalan sehingga ke akhir hayat. amin..


Slmt perantin baru.. Ida & Nasri

kami beramai2 ngan perantin

me & nad

LADIES... ;)

Selesai kenduri, blk hotel.. bertukar!! hahaha!! yela.. nak g jalan2, takkan nak pakai baju kurung td. rimas la pulak.. dahla tgh vogue2 gitu. nanti kang tak pasal2 ramai lak yg tergoda. aii jgk yg susah.. hahaha!! *perasan gedix!*. kali ni turn pijoe lak jd pilot kami. kehkehkeh.. memandangkan aku still lg lapa, kali ni diorg nak bwk kitorg g Pantai Teluk Cempedak. yg bestnye sbb ade McD & KFC tepi pantai. wah, syok gile. napela kat PD tak wat camni. tp syg, leka berborak, aku lupe nak amik gmba McD tu.. huhuhu.. tp ade gmba pantai.. :D




antara gamba2 yg sempat diambil di Pantai TC

Menjelang maghrib, kitorg bertolak pulang lps singgah sekejap kt Mini Zoo Taman Teruntum. Aku dah tak larat nak jln dah. Penattttttt!! Mlm tu Izar pulak dtg jemput pegi dinner ngan dier dan Pijoe kt satu tpt bernama Santai. Yg lain2 takde. Hafiz dah balik Paka. Azram ngan Paei lgsg ilang terus. hahaha!! kaco date diorg punye psl kot. Sepanjang kt situ, puaslah aku ngan nad mendengar rintihan hati si Izar yg tgh JSK tu.. huhu.. Pas makan terus blk hotel sbb dah tak larat. Lgpun masing2 dah keje esoknye melainkan aku ngan nad yg baru nak bertolak balik ke Sban. hehe.. Pas check out esoknye tu sempat lg aku ngan nad pegi cari TC Mall. saje jln2 cuci mata. tp nad sempat la rembat kasut sepasang. rembat berbayar taw.. then lunch tu Azram join kitorg sblm balik. Dikesempatan ini, sekali lg aku nak ucap time kasih byk2 yg tak terhingga kepada diorg semua. Hopefully dpt jumpe lg next time. And hopefully dpt g Kuantan lg.. mcm tak puas je bejalan kesane. we'll be missing you guys.. adiossss... ;)


kiss kiss
Princess Ayu

Sunday, May 9, 2010

Lagi kejadian tembak remaja..

Masih hangat dengan isu kematian seorang remaja yg ditembak mati oleh polis di Shah Alam pd hujung bln lepas, hari ini aku terbaca lagi satu kisah seorang remaja yg cedera di usus akibat ditembak oleh polis malam td dalam kejadian kejar mengejar di Jalan Seremban-Jelebu, Negeri Sembilan. Kejadian dikatakan berlaku apabila remaja berkenaan yg berada di dalam kumpulan seramai 20 org gagal memberhentikan motosikal yg ditungganginya setelah diarahkan sepasukan polis peronda yg menggunakan MPV. Insiden tersebut berlaku pd awal pagi, lebih kurang jam 3.30 pagi bermula dari depan pusat membeli belah CentrePoint di Jalan Dato' Siamang Gagap. Seperti ape yg telah aku baca dr sebuah akhbar harian, anggota polis yg melepaskan tembakan tersebut adalah seorang yg berpangkat konstable dan digantung kerja serta merta kerana perbuatan tersebut dilakukan tanpa justifikasi. Masalahnye sekarang, adakah pihak polis menganggap melepaskan tembakan itu adalah perkara yg biasa je? Macam main pistol air? Dr ape yg aku nampak, kes2 jenayah kat Malaysia ni macam trend. Lepas satu kejadian, kejadian yg hampir sama akan menyusul dlm tempoh masa terdekat. Semakin lama aku sendiri semakin takut berada di negara sendiri. Walaupun org selalu kata negara kite ni adalah sebuah negara yg aman damai tanpa letusan peperangan, tp bg aku, dah tak ade bezanya lg. Kejadian jenayah makin meningkat. Pihak yg bertanggungjawab untuk menjaga keamanan negara juga semakin lalai dan semakin sambil lewa dalam menjalankan tugas, walaupun tidak secara keseluruhannye. PERSOALANNYA; Adakah tindakan pihak berkuasa yg melepaskan tembakan tanpa sebarang justifikasi itu turut disabitkan sebagai jenayah? Kita tunggu hasil siasatannya nanti. Mudah-mudahan perkara yg sebegini tidak akan berulang lg. Harap maklum..

Princess Ayu

Saturday, May 8, 2010

HAPPY MOTHER'S DAY..

"HAPPY MOTHER'S DAY" to my beloved mama, Puan Hjh. Mahanom Ibrahim. Aku sentiasa mendoakan kesejahteraan dan memohon agar kesihatan mamaku semakin baik hendaknya. Aku mengerti kesengsaraan yg mamaku tanggung buat masa ini dan aku akan sentiasa berada disisinya utk membantu selagi aku terdaya. I love u mama.. u are the best mum for me! Thanx for everything.. Allah sahaja yg mampu membalasnya..


Dedicated this song to my MAMA..


"MAMA" by SPICE GIRLS


She used to be my only enemy and never let me be free 
Catching me in places that I knew I shouldn't be
Every other day I crossed the line I didn't mean to be so bad
I never thought you would become the friend I never had
Back then I didn't know why
Why you were misunderstood
So now I see through your eyes
All that you did was love
Mama I love you.Mama I care
Mama I love you . Mama my friend. You're my friend
I didn't want to hear it then but I'm not ashamed to say it now
Every little thing you said and did was right for me
I had a lot of to think about,about the way I used to be
Never had a sense of my responsibility
Back then I didn't know why
Why you were misunderstood
So now I see through your eyes, all that you did was love
Mama, I love you. Mama, I care
Mama, I love you. Mama ,my friend. You're my friend
But now I'm sure I know why,
Why you were misunderstood
So now I see through your eyes
All I can give you is love is love
Mama I love you. Mama, I care
Mama, I love you. Mama, my friend,You're my friend
Mama, I love you, Mama ,I care
Mama, I love you, Mama, my friend, You're my friend... 



kiss kiss
Princess Ayu

Tuesday, May 4, 2010

Please respect me as who i am..

Kenapa org tak pernah nak faham perasaan aku? Aku je ke yg nak kene jaga hati org? Aku dah penat.. disebabkan terlalu menjaga hati dan perasaan org lain, hati dan perasaan sendiri yg terabai. Aku tak kesah menjadi pendengar setia kpd masalah org, tp tolong jgn babitkan soal hati dan perasaan kau pd aku yg tak sepatutnye wujud pun. Aku baik dgn org, tak bermakna aku perlu memberi lebih. Bkn aku nak menyombong diri tp klu sepuluh org yg dtg pd aku mengadu masalah diorg, dan sepuluh org itu jgklah yg meminta balasan, perlu ke aku bahagikan kasih syg aku utk semua tu? Selama hari ni aku ikhlas membantu, tp bkn niat utk berlebih2. Aku ni manusia biasa. Dan aku jgk berhak memilih utk mase dpn aku, tanpa paksaan dari mane2 pihak. Aku rase sgt2 tertekan bile org mula membina harapan sedangkan aku langsung tidak berperasaan apa2. Aku akui ade yg berjaya menarik perhatian aku, tp aku rase masih terlalu awal utk melangkah ke peringkat yg seterusnye. Biarlah kenal hati budi dahulu sebelum bertindak lebih jauh. Aku dah byk kali kecewa, aku tak nak lg alami nasib yg sama. Kepada jejaka2 diluar sane, jgn terlalu mudah mengharapkan balasan perasaan dr aku kerana sesungguhnye aku tidak suka dgn org yg terlalu gopoh di dalam tindakannye. Terutamanye kepada yg telah mempunyai gelaran suami atau bapak budak, lupekanlah hasrat kamu itu. Jagalah hubungan kamu dgn pasangan kamu skrg dgn sebaik2nye. Setiap masalah yg korang hadapi tentu akan ade jln penyelesaiannye. InsyaAllah.. Berilah ruang utk aku bernafas... Do respect me as who i am.. Terima kasih....

kiss kiss
Princess Ayu

Tuesday, April 13, 2010

Campus life flashback...

Aku masih dalam mood hepi!! asek senyum2 je bile tgk gambar2 kt fb. hahaha!! teringat psl last saturday punye cerita. Actually ade program alumni utk ex-student uitm melaka batch aku time tu. Rindu btol nk merasa balik ke kampus setelah lbh 10 tahun berlalu. huhuhu.. tp biasala, bile masing2 da jumpe, sewel dan mereng jadinye. hahaha!! 6 jam berada kt dalam kampus pun dh haru biru. ini belum lagi duk sehari dua. mau tebalik dunia dibuatnye. :))

Seperti yg dirancang, kitorg sampai sane dlm kul 1 lbh, setelah mcm2 rancangan pd awalnye terpaksa dirombak semula. sampai kt post guard, agak terpegun la melihat perubahan kampus ni. kt dpn tu dh ade traffic light. Bangunan2 pentadbiran pun dh banyak bangun yg baru. tp yg paling ketara, komsis2 semua dh dirombak. dh tak tau mane satu komsis siswi & siswa sbb agak bercampur kedudukannye. wallawehhh!! ayat aku skema siot! hahaha.. *gara2 masuk kampus la ni* kembalikan nostalgia study.. hikhik.. :D

*depan kampus*

Memandangkan kitorg sampai pun dh memang time lunch hour, so seperti yg dimaklumkan oleh Puan Rahayu, coordinator program ni (tp bkn aku, nama je sama.. hihihi), makanan tengahari telah disediakan utk kitorg. So, kiranye dapat mkn free la aritu. Yg kitorg impressed sgt2, suasana dewan mkn tu sendiri dh berubah. Makanan tidak lagi diberi percuma kepada pelajar2. Pergh!! sekali lg aku berayat buku. hahaha.. skang dah jadi style cafe. Makan kene bayar kt kaunter. Lelaki perempuan leh bercampur makan sama2. Siap ade WIFI lagik kt dalam tu. fuhh!! mcm tak caye je perubahan mcm tu sekali. whatever la.. janji yg penting, kitorg enjoyyyy!! ngeeee~

Selesai makan, kitorg solat zuhur kt Masjid Al-Hikmah (eh, konfiden je.. betul ke nama masjid ni? agak2 lupe dh.. huhu) Masjid tu pun tgh buat proses renovation. Bg besar lg.. tp alhamdulillah.. nampak sgt bersih dan terjaga. Lepas solat kitorg pun memulakan misi menjelajah seluruh kampus bermula dr arah dewan makan. Pertama skali, op kos jumpe bekas blok aku dulu, blok Dang Anum. Tp skang ni dh tukar jd blok lelaki. aku pun tak ingat ape nama blok tu. Baru bercita2 nk g melawat bekas bilik. nampaknye tak kesampaian. end up, amik gambar kt dpn tangga tu je. jadi la dari takde langsung..

*blok / komsis Dang Anum - suatu ketika dahulu..*

Meneruskan perjalanan ke blok atas. Bkn senang nk sampai atas ni dulu. Sbb kat atas tu dulu semua blk lelaki. So, peluang tu mmg tak ade. Mase ni la baru ade peluang. hiklhik. Masing2 agak semput nak mendaki, almaklumla.. pertambahan kilogram menyukarkan pendakian. wakakaka!! sambil2 tu sempat mengimbau kenangan masing2 sambil mengekek2 ketawa sepanjang jalan. hadoiiii!! bertambah semput dowh! itu baru 17 org.. kalau satu batch sume yg datang?? bayangkanlah keadaannye.. dulu kat atas tu blok Ehsan, Firdaus & Gemilang. Yg paling pemes, blok F kot. sbb ke'firaun'annye. ye ke? *kang terase ati plak warga2 blok lain. hahaha!! sbb scandal2 kitorg dulu majoritinye warga blok F. wahhh!! statement agak berani seyhhh!! kakakakantoiiiiiiiii!! :)) *terkenang la pulak tetibe.. sob sob.. :'(*

*tempat budak2 laki melepak dulu*


*acara mendaki.. hikhik..*

Bile tgk blk keadaan kt blok atas tu tak byk yg berubah, cuma blok2 itu telah dihuni oleh student perempuan dan bersebelahan jugak ngan blok lelaki. perghh!! meriah gitu! dulu takde pun camni.. aiyarkkkkkkk!! :p

 *pandangan dr blok paling atas @ ex- blok Firdaus*

*dulu blok ni blok Gemilang, skang tak tau la.. hahaha*

Banyak lg gambar kalau nak haplod satu2. takpela.. kalo nak tgk, pi tgk kt fesbuk je. Selepas melawat dr satu blok ke satu blok yg lain, kitorg melawat ke cafe tempat ngurat2 dulu @ tempat dating. wahahaha!! gilak sungguh.. tp tak syok sbb tak stay sampai mlm. kalo stay lg besh kot. then lps tu kitorg pegi arah ke tasik tempat laluan nak pegi kelas dulu. cantik dah skang. meh tgk sini..

 *dah ade laluan bertar kt tepi tasik ni..*

 *view dr atas jambatan goyang.. hihihi*
 
 *tangga yg byk menguji kesabaran bila nak pegi kelas..*

Dah penat round keliling kawasan, kitorg blk ke dewan mkn untuk minum ptg. Menu ptg tu, minuman sejuk & panas disediakan, laksa penang & kuih2. disebabkan panas sgt, aku rembat air sejuk je. air teh tu tak pandang dah. hahaha!! tp laksa dier mmg perghh!! sedap giler! thanx to tukang masak.. yummy..yummy! ;) selesai minum ptg, seisi bergambar sbb ade beberapa org sudah mula meminta diri sbb ade urusan lain. yg lain2 yg tinggal, kitorg plan nak g umbai, ape lg, mkn ikan bakar la.. *mkn lg.. ngeeee~ :D

*para peserta yg terlibat.. tp cupin dh blk pun time ni.. huhuhu*

Sekalung penghargaan buat sahabat baik aku, Niera yg telah bertungkus lumus menganjurkan seisi gathering ni dibantu oleh Diyana & Mas. Sori la sbb aku tak dpt tlg byk walaupun aku admin kerana beberapa perkara yg tak dpt dielakkan disaat2 akhir. thanx for the pink ribbon (yg korg ikat kt kete aku) & kad matrix yg cantik. Thanx jugak buat Puan Rahayu yg menguruskan segala2nye mase kitorg kt sane, siap bersama2 kitorg berjalan keliling uitm dgn anak2 & hubby nye. Tak lupe thanx to Ehsan yg sponsor mug utk semua org, siap printing lg. Cannot wait for the next gathering guys. hopefully ramai lg yg akan join after this.  i tau ramai yg cemburu tgk gambar2 kitorg tu. tulah, sape suh tanak join? hahaha!! ok, see yaaaaaaaaaaaa... ;)

 
kiss kiss
Princess Ayu
 

Wednesday, March 10, 2010

Ku Bukan Aku ~ Tilu


Lama sungguh hari berlalu
Hening malam menyiksaku
Bila bersendirian sepi jadi pilu

Kau pergi aku yang hilang
Sedikit pun hidup tak senang
Langit cerah ku renung mendung kelabu

Kerana diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Fikiran tak keruan
Jiwa rasa kekosongan
Diriku bukan aku
Tiap kali kau menjauh
Pulangkan dia ke pangkuanku

Yang digemar menjadi bosan
Sukarnya cari ketenteraman
Bila hati bersedih semuanya tak betul

Ku cuba setabah hati melupakan
Dirimu dari ingatan
Tapi semakin dicuba semakin rindu



Friday, March 5, 2010

iT is WeEkenD!!

Hari ini, Sabtu.. 06hb Mac 2010.


Tak tahu lg ape program nak buat. Ikutkan hati, nak keluar je mengabehkan mase tp ikutkan kudrat, malasssssss!! Bile pikir2, duk umah, selamat poket aku. Sekali melangkah keluar, paham2 jela. Silap2 rabak henbeg aku. huhuhu.. teringin nak pi tgk wayang. Lame gile aku tak buat aktiviti tu sampaikan ape citer yg tgh on showing skang pun aku tak amik kesah. Nak karok, takde geng yg available. Tunggu jela sape yg sudi nak hajak aku. hahahaha... nak tunggu boifren hajak, tah bile2 la baru aku dpt keluar dating. *errr... masalahnye.. aku ade boifren ke? dushhhhh3!! 

Smlm ade sorg membe hajak aku tgk game Man United vs Wolverhampton Wanderers mlm ni kt kedai mamak. Tapi tak tau lg aku nak pi ke tidak. Lame dah aku tak kuar melepak mlm2 ni. Aktiviti mlm aku semakin kurang. Bagus kan? hihihihi.. *perasan bagus sekali sekala.. lalala~

Tetibe teringat, Jeram ngan Paei ade kat KL hari ni. Sebab Paei ade exam. Plan nye hari tu kalau diorg ade kat sini, leh la jumpe. Ape2 hal pun tunggu kabo dari diorg ler. Hohhh!! Panjang umo mu Jeram. Baru je aku tulih pasal dier kt sini, dier dah menjerit kt FB wall. Nguks pun satu mamat tu, ko jerit kt situ mane aku nak dengor? At least tepon la. Ape daa.. Dier ade hutang 4 starbucks frapuccino java chip ngan aku. hehehe... aku nak tuntut ni. tp tak tau lg aku dpt ke tak. Nak suruh aku naik KL. hadoiiii malasnye. Baru last week aku naik sane. Tak larat dah aku melainkan org bwk aku. nyahaha!!  

Tunggu jela progress aktiviti aku untuk hari ni. Silap2 satu hape pun plan tu aku tak buat. ngeee... daaaaaaa~~


kiss kiss
Princess Ayu






Wednesday, March 3, 2010

*miss strong*

♪♫  i am miss strong.. but maybe i am wrong.. ♪♫ ntah nape aku asek nak nyanyi lagu tu je.. hahaha!! layan siott.. korg tau tak lagu sape tu? kalau tak tau pandai2 la cari sendiri ek.. aku suka lagu tu sebab aku terase aku bersemangat ngan lirik lagu tu. aku kuat! aku yakin! bknlah maksud aku aku kuat sampai leh angkat brg berat2 mcm badang tu. Tp aku dpt rase aku ni seorg yg kuat menghadapi segala masalah dlm hidup aku sejak dulu hingga sekarang. syukur kehadrat Ilahi kerana mengurniakan aku segala kekuatan itu. bkn semua org mampu buat ape yg aku buat. suka duka hidup aku takde sape yg tahu. dugaan demi dugaan aku tempuh dgn penuh sabar. aku yakin semua yg berlaku ade hikmahnye. dan aku teramat bersyukur kerana aku adalah diantara insan yg terpilih utk berdepan dgn pelbagai ujian dari-Nya. aku yakin dgn sepenuh hati, bahawa DIA tak akan menguji kite lebih dari ape yg kite mampu. oleh sebab itu, bertindaklah mengikut akal fikiran, bknnye mengikut kata hati. kalau selama hari ini aku bertindak mengikut kata hati, mungkin aku takkan lagi jd mcm diri aku sekarang. mungkin aku di hospital tanjung rambutan, or mungkin aku di penjara kajang. paling baik mungkin aku sedang dihisab segala amalanku.. tp alhamdulillah.. aku masih disini... meneruskan perjalanan hidup aku yg tak pasti masih panjang atau sebaliknye. terus mencari dan mencari.. sehingga aku bertemu titik noktah itu.. doakan aku berjaya menemuinye.. insyaAllah.. 


kiss kiss
Princess Ayu


Monday, February 22, 2010

aku, kamu dan dia...

aku..
tetap diriku yg sama..
dulu, kini dan selamanya..


kamu..
dulunya sangat ku puja..
kini telah pergi bersama cinta citanya..


dia..
hadir antara dua persimpangan..
yang hanya kamu bisa menentukan..


kita..
ternyata awalnya begitu sempurna..
kini terpisah tanpa sebab musababnya..


pada-Mu Ya Allah..
aku pasrah atas segala ketetapan-Mu..
aku bersyukur di atas kurniaan kesabaranku pada-Mu..
aku bersujud mohon ketenangan dari-Mu..
hadirkanlah cahaya didalam kehidupanku..
berilah aku kekuatan yg berterusan..
agar aku sentiasa teguh menerima dugaan dari-Mu..
Insya-Allah... amin..



Friday, February 19, 2010

laptopku rosakkkkk...

huwaaaaaaaaaaaaaaaa!!! itulah respon pertama aku bile tau laptop yg aku guna setiap hari ROSAKKKKKKK!
argggghhhhhhhhhhhhhh tensennyeeeeee... terbantut semua aktiviti seharian aku. tak dpt berfesbuk, games, blogging.. huhuhu.. bile jd cenggini, mula la x tentu arah aku rase. bak kate org, mkn tak kenyang, tido tak lena. tp aku tido lena mlm td sbb da pnat sgt. wahahaha!! mcm2 pikir, serabut pale otakkk. wuhuhu..

hari ni aku kene jaga anak buah aku, Ilham. sbb ibu ngan neneknye pegi menolong masak kenduri untuk dier mlm ni. Mlm nanti ade majlis cukur jambul ilham berserta kenduri tahlil. aku nak gak gi menolong tp nanti sape pulak nak tolong tgkkan si kecik ni. so, sambil2 jaga dier ni, aku mintak tolong adik aku bwk kn laptop dier. pinjam kejap. bolehla aku layan fesbuk then tulih entri ni.. kikiki..

aku tak tau la sampai bile aku tak dpt nak beronline dari rumah since laptop tu rosak. Nak kene repair, tak tahula pulak bape caj aku kene nanti. Nak beli baru... erkk!! pikir berkali darab bahagi. adoiiii.. takde sape2 ke nak sponsor aku laptop baru??? hurrrmmmm....

hokayla.. aku nak kene tidokan Ilham.. nanti kalau ade mase aku smbg lagi..
daaaaaaaaaaaaaaaaa........... muahxsss!! xoxo..

kiss kiss
Princess Ayu





Thursday, February 18, 2010

Gadis Bertudung Putih

Tajuk/Lirik Lagu: Gadis Bertudung Putih
Penyanyi: Mus (May)


Ikhsan: M. Hafiz Zakaria.


Wajah seri yang memukau
Pesona kau dipandang
Terpegun dan terkhayal sejenak
Matamu gemilang
Bagaikan ada syurga
Di dalamnya
Aku ingin bersama
Memilik sebuah kota
Bersamamu aku diyakinkan
Ku berada di tengah-tengah
Persimpangan tak ke mana
Bawalah ku pergi
Ke mana saja
Bawalah ku lari
Dari sengsara
Manalah berhenti
Di situ terhenti
Mana kembara terselit kita
Capai tanganku
Kita berganding berdua
Genggam tanganku kita nyanyikan
Lagu yang seirama

Dilema Cinta - UnGu..

~Realiti Dewi~



Lirik Lagu Realiti Dewi - Alyah

Adakah ku sedang mimpi
dipuncak awan kita menari
mungkin fantasi
bagai ilusi
hanya ku impi

Tawamu penawar hati
buatku tenang dimalam sepi
direaliti yg kuhadapi
sepanjang hari

Hilanglah perasaan ini
terpadam rindu bila kau kembali

Kaulah
dewa yg aku puja
bukakanlah hatimu
untuk cinta

Aku
dewi yg kau merindu
pencinta yg setia
oh sayangku

Dengarlah pintaku ini
luahan hati tidak bertepi
hasrat si dewi
agarmu dewa ada disisi




Lagu: Omar K
Lirik: Zel Firdhaus Hadauan


Wednesday, February 17, 2010

i hate this feelinggggg!!

For those yg buat i rase sedeh mlm ni..


I really hate this feeling!
I'm being too emo just now..
I can't hide it!
Please understand...
:(



Friday, February 12, 2010

happy chinese new year..

Hari ni permulaan cuti tahun baru cina selama 4 hari. wahh, gile skema ayat aku. hihihi.. pg2 ni aku dah mula tefikir ape yg aku nak buat sepanjang cuti ni. Nak pegi bercuti? hmm.. tiket dah takde. Nak drive sendiri, tayar kereta belum berganti. tak konfiden aku nak bwk jalan jauh2. Nak drift pg2 gi keje pon aku tepaksa berhati2. wuwuwu.. end up aku fikir nak abeskan mase kat umah je. Layan fesbuk, layan novel, layan anak buah, takpun paling kurang keluar tgk wayang ataupun karok je kat Green Box. abes cite.. hikhik..  daaaa~


Selamat bercuti utk korg semua. Pada yg nak berjalan jauh tu, berhati2 di jalan raya. Hokay, bye.. ;)

kiss kiss
Princess Ayu

holidayyyyyyyyyyyyyyyy!!

wahahaha!! Gile lame aku tak menulis kat sini. bknnye hape, mood aku tak mari la. Kerajinan tu tak hade. Last skali aku tulis aritu sblm aku pegi bercuti.. hahaha!! meh2 aku nk cite pasal percutian aku ngan geng2 aku yg kepala mereng2 belake ni.. ngeee~

hokayla.. sbb takmo berahsia lg, aku betau la mane tempat percutian aku yg lepas. tp aku cuma nak betau, tempat tu area pantai. itu je.. nyahahaha!!  nnt korg tgk gambar2 ni korg teka la sendirik mane tempat yg aku pegi tu.. wah, bulih gitu? hikhik..

*saujana mata memandang..*


*dpt teka tak kat mane ni?? hikhik..*



plan utk bercuti ke tempat ni dah dibuat lama, kira2 sebulan gak la. hehehe.. dah penat2 bekerja hati ni nak jugak merasa bercuti di tempat yg ala2 exclusive gitu.. wahahaha!! sekali sekala menabung kt hotel and resort bertaraf 5 bintang ni...*mcm org2 kaya lak aku rase* wekkss! tp sekali sekala je hokay.. tak sanggup aku nak invest selalu kt tempat2 mcm ni. tak pasal2 aku kene poser setahun baru padan muka.. dudududu... :(


Aku punye excited nak pegi tu membuatkan aku terjaga dengan sgt awalnye pagi tersebut. Yela, pas subuh je aku dah tak tido semula mcm selalu.. hahaha.. kantoi.. *tapi aku jenis bkn tido sampai tengahari hokay..* seperti yg aku tulih sebelum ni, aku tak siap berkemas pun lagi pagi tu. hehehe.. so, aku pun menghamik kesempatan tu utk packing la brg2 yg aku perlu bwk. Jumlah keseluruhan beg yg aku bwk... jeng3.. TIGA BUTIR!! hihihihi.. xleh nk ejas dah. Tetap jd 3. Satu beg baju, kedua beg bwk laptop dan ketiga beg tgn la.. ngeee~ bising member2 aku. tp ade aku kesah?? lalala... ;)


Sesampainya kami ke destinasi dituju, kami disambut oleh pelayan hotel dgn speaking berabuknye sampaikan aku sendiri pon tak paham ape yg dier tanya.. hahaha!! maybe dier ingat kami ni pelancong asing kot, maklumla, membe aku si Dee yg dgn rela hati menawarkan diri menjadi cik supir tu, agak2 tanned kulitnye walaupun lom berjemur lg. nyahahaha!! ya ampun mbak.. hihihi.. lg satu mungkin kerana faktor kegelapan hidup aku ngan niera yg berada di tempat duduk belakang yg dilindungi oleh V-cool ke ecotint ke tah aku pun tak tau ape jenama yg dee guna kt suzuki swift WTF dier tu, membuatkn pakcik NAIM (aku tgk name tag dier hokay) ingatkan kami ni foreigner agaknye. Yg dok sblh dee pon ala2 amoi jepon.. lalala... layannnnn~~


Selesai buat registration, kene pulak pegi parking kat tingkat atas. Pastu turun ke lobby semula sebelum kami dibawa ke suit penginapan kami. chewahh.. gile tak sabar nak terjun kolam kwn2 aku ni. whoopss! alahmak, terstory awal plak. dah2.. pastu pakcik naim td bwk kami naik ez go utk ke bilik kami yg jauhnye lbh kurang 100 meter dari lobby entrance. Yg kelakarnye, member aku yg sorg tu suruh pakcik tu bawak laju2. Menjerit2 kami sebab rase mcm nak jatuh je bile pakcik tu wat konar baring. adusss.. mcm nak putus nyawa. bengong betol la taim tu.. pastu kami leh gelak tak berhenti2 sampai la masuk bilik. aku rase ini mesti first taim pakcik tu jumpa org yg gile sewel cam kami. yela.. dr lobby sampai ke bilik memekak je sepanjang jalan, mcm la hotel resort tu kami yg punye. miahahaha!!

Masuk je bilik... WAHHHH!! so impressive! yg pertama skali berebut nak pilih katil. Tp yg berebut tu dee sorg je.. agagaga... pastu trus menjelajah seluruh pelusuk. Tp op kos la kami pegi tgk private pool dulu.. lalala.. tgk gambar ni..

*katil aku ngan niera.. ;)*


*private pool yg menjadi igauan..*

Dah puas perati keliling, kami berkelah plak ditepi private pool tu sambil makan kfc.. kikiki... aku pulak sampai2 je terus on laptop, ape lg, nak menghapdet fesbuk la. Tp geram betul sbb coverage tak berape nak ade.. kejap2 dc.. tensen tol.. member2 aku tu terus terjun tiruk lam kolam.. aku?? memilih untuk berada di atas garisan & tgk tv sebab aku rase aku still ade mase nk terjun mlm2 sikit.. hahaha.. :p

Malam tu lps solat maghrib, kami plan nak keluar untuk dinner di pekan yg berhampiran. Konon2 nak cari ikan bakar, tp tak tau kat mane yg besh. so, kami pilih utk mkn di kedai thai food je. Lepas mkn kami pegi funfair.. *budus tol.. hahaha!! Tp tak lama pun sbb masing2 tak sabar nak balik resort, nak jalan2 kat area situ. inilah hasilnye mlm tu.. ahaks! :p

*yg mcm amoi jopun tu namo eh Mas, yg blkg tu namo eh Dee.. yg ayu tu sape lg, aku la.. hahaha!! :p*

*yg pkai sweater merah tu namo eh Niera.. ;) *

Sowie.. takleh letak gambar byk2 sgt.. ni pun setelah ditapis dulu.. hakhak! tp tunggu.. ade lagi pasni.. :D

Hmmm.. sekejap je rase mase berlalu.. esoknye selepas subuh aku ngan niera terus gi coffeehouse sbb tak sabo nak breakfast. hehe.. yg 2 org lg kami tinggalkan dulu.. lambat sgt.. suruh diorg pegi sendiri.. selesai makan & minum kami jalan2 lg untuk kali terakhir.. maklumlah.. nak dok sampai berhari2, mau rabak poket masing2. Yg sehari ni pon dok pikir panjang mampu ke tak nak bayar.. lalala lagi.. ~




Balik bilik, terus bersiap2.. bkn bersiap2 nak checkout, tp bersiap2 nak terjun kolam. miahahaha!! Smlm aku tak sempat nak merasa, arini aku tepaksa memuaskan ati aku utk berenang * tp kaki jejak lantai kolam* wahaha.. member2 aku wat aksi2 daring, so, aku takleh nak postkan gambar2 diorg kat sini.. BAHAYE!! hikhik..

Tibalah mase utk ucapkan selamat tinggal kepada *********. hehehe.. skali lagi kebetulan pakcik NAIM tu lalu mase kami dah bersiap2 utk keluar dari tempat persembunyian kami selama sehari tu.. ngee~ tp sblm tu, mcm biasa la, sempat agi klik klik.. adoyaiiii.. sewel btol anak2 dara neh.. :p

*bersama ez go pakcik naim.. kikiki.. *

aku bersama BEG2 ku.. hihihi

mas, niera & me..

Cukupla tu kan? byk2 sgt kang korg muak lak nanti.. hihihi... ape2 pon, aku mmg enjoy ngan member2 aku neh.. kami dah mula merancang utk plan yg seterusnya dan insyaAllah.. 28hb Feb 2010 ni kami akan berkumpul lg disatu tempat yg lain pulak.. hohoho.. time kasih la buat member2 aku ni, Niera, Dee & Mas, korg memang besh!! walaupon kamu mereng aku tetap shayang kamu gals! akhir kate, kite enjoyyyyyyyyyy!!
daaaaaa~ 


kiss kiss
Princess Ayu

Thursday, January 28, 2010

mengira detik.. tik.. tik..

Yeayyyy!! Arini dah jumaat. Tetibe aku rase makin teruja. Sbb ape? hehehe..  sbb esok dah ari sabtu. Dan ari sabtu sok aku ngan geng2 mereng aku nak pegi bercutiiiiiiiiiiiiiiii!!! Cuti kemane?? adela.. nnt aku btau.. hikhik..

Dlm pd keterujaan dan keterexcitedan aku ni pun, satu hape pun aku x kemas lg. Stended la aku, x reti nk kemas awal2. Mlm ni baru aku nak kuarkan beg. Silap2 aribulan, sok pg baru aku packing. Muahaha!! Bkn ape, aku ni kalau nak pegi bejalan, kalau boleh segala harta benda yg aku ade aku nak hangkut. ngeee.... :D

Kat opis ni, aku dah xde mood nak wat keje. Walaupun sbnrnye aku takut sbb keje x siap lg. Dateline awal minggu dpn. Aku still ade ati nak berpoya2.. wahahaha!! *sah ko ni xde rase tanggungjwb ayu. Sian makbapak ko ade anak camni. hihihi.. tp aku xler seteruk tu hokay. keje, keje gak.. cuma agak tidak produktif disaat2 ini.. layannnnnnnnnnn ~~ :p

Skang dah kul 2.30ptg.. kurang 24jam lg aku nak meneruskan mission aku. Hopefully semuanye berjalan lancar. Doakan aku ye.. trimas.. adiosssssssssss... ;)

kiss kiss
Princess Ayu

By Loving the Imperfect Person Perfectly...





The virtue of love is not finding the perfect person, but by loving the imperfect person perfectly. Do not be afraid to say "i love you", for when you are ready it may be too late, the someone you love may have found the comfort of hearing it from somebody else.
If love is not a game then why are there so many players?
You love because you weep. You weep beause you hurt. You hurt because you fail. You fail because you try. You try because you need. you need because you want. You want because you feel. You feel because you live. You live because you love.
Have you ever noticed a heart is two upside down teardrops ?
* Love is beautiful like butterfly when you try to catch it, it will fly away but when you cool and silent, it will come and touch you. So wait for your butterfly ! They say true love is just round the corner i must be walking in circles.
* Love is like a glass. If you break it, it is hard to fix, And even if you manage that, it will never be the same. People say that when love comes knocking on your door let it in. But sometimes love comes through a backdoor and by the time you notice its on its way out.
* God gave you two legs to walk. Two hands to hold. Two ears to hear. Two eyes to see. But why did he give you only one heart ? Probably because He wants you to look for the other.
* Should i be happy that were friends? or sad because thats all we'll ever be? Some thoughts are better kept unsaid. Some feelings are better kept to yourself, because love has its way of expressing itself despite the silence.True love doesn't have a happy ending.True love does not have an ending !
* Love is like a rose it blossoms then dies. Do not find love. Let love find you.That is why it is called falling in love because you do not force yourself to fall, you just do! If you want me to fall for you. You have to give me something worth tripping over.
* Love is not how you for get but how you forgive. Not how you listen but how you understand. Not what you see but what you feel & Not how you let go but how you hold on.
* Love is like quicksand the deeper you fall in the harder it is to get out. It hurts to love someone who does not give you the time of day. but it hurts more when you realize that someone you do not give the time of day loved you and gave it up because you loved another. Looks may capture the eyes but it is the personality that captures the heart.
* Love can sometimes be magic but magic can sometimes be an illusion !
*In reality*…. The player is not actually playing. The other person...he's playing himself...You can close your eyes to things you do not want to see. but you can not close your heart to things you do not want to feel. The hardest thing to do is to watch the one you love. love somebody else.
* People fall in love not knowing you nor how. It is so special a feeling that it does not require much answers.You just love no matter how stupid you become .




kiss kiss
Princess Ayu

Snow punya hal..

Kisah ni terjadi lebih kurang 3 minggu lepas. Alkisahnye, aku ni tetibe buang tebiat teringin nak pegi main salji. Disebabkan negara kite ni MEMANG TAK ADE musim salji, maka terpaksala aku menghala ke Mines Wonderland. Nak pegi obersi, blom agak2 nk mampu. Nak gadai barang kemas yg aku ade ni pun belom tentu lepas nk gi Langkawi pun. Miahaha!! Kalau nak tunggu salji turun kat Malaysia ni, sampai sudah takkan ade. So, tepaksalah aku teruskan niat murni aku tu setakat yg aku mampu je.. hukhuk.. *sedih.. :(


Tp sebelum tu, aku kene gi opis dulu. Overtime pasal ISO. tak abeh2 cite ISO kn? OPss!! Stop disitu! Then after pukul 2 barulah aku dgn pantasnye memandu keluar dr opis menuju ke No. 125, Bandar Dataran Segar, Lukut. Watpe aku gi sane? Sebab aku kene amik adik aku yg sorg tu dulu. Si boy @ kecik. hikhik.. Dier lah yg sudi menemani aku walau kemane jua. Tp time dier available jela. Maklumla.. akak dier ni kan single mingle and ready to mingle. Nak ajak boipren, blom tentu ade. Adik jugak jd mangsa kene jadi bodigad aku. Nasibla ko dik.. Syg kakak punye pasal kan.. hehehe..


Dari PD kitorg teruskan perjalanan ke Serdang. Perut pun menyanyi lapo. Adoiii.. tula, apsal tak mkn dulu td.. then kitorg decide nak gi mkn dulu kt mines. Nak cari parking dah satu hal, pepaham jela taim weekend ni kan. Ha, hamik ko nyah! Penuh! Tetibe teringat pesan mama aku, dier pesan kalau nak mudah dpt parking, baca Ya Latif byk2 kali. huhuhu.. ape lagas, adik aku tula aku kerah dier baca tak benti2. hihihihi.. alhamdulillah, setelah beround2 kitorg kt dlm tu, akhirnya dpt la jgk satu petak kosong.. Cepat2 kuar dr kete sbb tak sabo nak cari tpt mkn. Segera kitorg menuju ke Nandos utk mentekedarah.. wahhh.. mcm poser je lagaknye.. uweekkkkss! :p



lapo punye psl kan.. hikhikhik..



Lepas makan, cpt2 kitorg kuar nak ke MInes Wonderland kat sebelah. Tp aku pelik sebab tgk apasal mcm lain je tempat tu. Siap ade gambar binatang2 lg. Aku rase aku bkn gi zoo. Then bile baca bunting yg ade skt2 situ, mmg ala2 zoo pun. Tapi tak nampak pun gambar org main snow. Ah sudah.. aku dah pandang adik. Suruh dier gi tnye kat org tu. Then rupa2nye, Mines Wonderland tutup buat sementara waktu sbb tgh buat renovation. Warghhhhhhhhhhhhhhhh!! kecewa tahap cipan dah aku taim tuh. Mmg aku rase frust sgt sbb cita2 aku nak main snow tak kesampaian. Nak nangis dah rase tp puas adik pujuk. Dier kata takpe len kali leh dtg lg, tak pun nanti g Genting je. huhuhu.. punah impian.. tapi sempat lg aku begamba kt luar tu dgn muka tak puas ati.. :(



gile buruk muka haku taim neh.. nak tenyum pun cam x ikhlas jek. wuwuwu..


Untuk memujuk ati aku yg tgh rawan tu, aku ajak adik masuk blk Mines Shopping Centre tu. Aku nak shopping!! grrrr.. geram aku. Apsal la x btau aku awal2 yg tpt tu x dibuka utk org ramai main snow? Kot ye pun tanak btau org len, sms la aku. Takpun anto emel. Takdela aku buang mase nak dtg jauh2. Dpt penat & dpt hamun je. gugugu.. *ape ko hingat ko pemes? org nk kene btau ngko serba serbi? Datuk Ct pun x dpt layanan mcm yg ko nak tu.. boleh blah la ko Yu... uwekkkss!* huhuhu... nak tawu ape aku beli aritu?? ha.. ni dier.. jeng jeng jeng...



cun x sandal baru yg aku bli ni? kalu korg kate x, tetap nmpk cun kt mata aku.. ngeh3.. ;)


Selesai dpt kasut, aku nak blkkkkkkkkk!! Tak sanggup aku nak berlama2 kat situ. Lgpun aku kene anto adik blk PD semula then aku nak kene blk umah aku kt S'ban. huuuuu.. sian kan aku? Hajat tak kesampaian.. Mudah-mudahan ade peluang lain kali utk aku merase nak main snow tu. Aminn.. Dah, aku tanak cite lg dah.. Yg penting sblm blk, adik banje kakak prosperity beef burger. hihihi.. feberet! tenkiu adik! ;) daaa~~


kiss kiss
Princess Ayu